14.02.14

День святого Валентина

На честь кого названий День Святого Валентина досі залишається загадкою. Одна з популярних теорій свідчить, що цей день присвячений пам'яті мученика Єпископа Валентина з Терні - містечка поблизу Риму, спочатку відомого під назвою Інтерамна, - страченого близько 197 р. н.е. за часів переслідування імператора Аврелія і його прихильників.
Проте найпоширеніша легенда свідчить, що свято було назване на честь святого Валентина з Риму, священика що жив у III ст. н. е., обезголовленого 14 лютого 267 р. за наказом імператора Клаудіуса II, за проведення заборонених імператором весільних церемоній.

Багато хто вважає, що Валентин з Терні і Валентин з Риму, насправді, є однією особою..., чого ми так ніколи і не дізнаємося. 
Існує припущення, що перша вітальна листівка з’явилася у зв’язку з Днем Валентина. Вважається, що першим її надіслав Чарльз герцог Орлеанський. У Британському музеї Лондона зберігається найдревніша валентинка, підписана ним у 1415 році. В цей час він був ув’язненим у Лондонський Тауер і таємно відправив любовне послання своїй дружині. 
День святого Валентина у Європі святкують  - з XIII століття, 
в Америці - з 1777 року, 
у нас - з 1991 року

Немає коментарів:

Дописати коментар