08.09.16

Увага ! Дискусія!

Шановні учні 11 класів !
Ми розпочинаємо вивчати тему "Україна в роки Другої вітової війни"
Пропоную вам долучитись до дискусії істориків та висловити свою думку з приводу питання "Чи доречно використувувати термін Велика вітчизняна війна при вивчнні даної теми? Коли для України почалась  2 світова війна?"
Залишайте свої відповіді в коментарях.

5 коментарів:

  1. Термін "Велика Вітчизняна війна" та "Друга світова війна" не можна ототожнювати!
    Оскільки, Друга світова війна почалася 01.09.1939 нападом Німеччини на Польщу. Велика Вітчизняна війна почалася 22.06.1941 нападом на СРСР. Це перше.
    По - друге, Друга світова війна - це війна багатьох країн, яка торкнулася майже всіх материків. ( якщо говорити точні цифри, то 61 країна була втягнута у війну )
    Велика Вітчизняна війна - війна виключно між Німеччиною ( з союзниками ) та республіками СРСР.
    ВВВ - нім.-рад. конфлікт У РАМКАХ Другої світової війни. Ця війна була однією із складових на СХІДНОМУ фронті. ( Друга світова мала декілька фронтів воєнних дій - західний, східний, середземноморський, африканський та тихоокеанський )

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім15.09.16, 11:28

    На мою думку, на даний час, нам вкрай важливо відмовитись від назви Велика Вітчизняна Війна. Того що, поняття 2 світова - це більш масштабніше поняття. Дивлячись на хронологічні події даного часу, то 2 світова почалась з пакту Молотова та закінчилась капітуляцією Японії. Термін ВВВ - це назва Росіян, і тих хто був в складі СРСР. Хіба, зараз ми хочемо бути в складі Росії, чи ми хочемо бути вільним народом??? Так, ми були в складі СРСР під час Вітчизняної Війни,але зараз ми не в ярмі і маємо власну незалежну державу. Якщо дивитись з історичної точки зору, то ми можемо використовувати термін ВВВ, а якщо вже говорити в даний час, то краще користуватись терміном "2 світова війна"
    Чабаренко Юлія

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім16.09.16, 06:01

    На мою думку, термін «Велика Вітчизняна війна» використовується у деяких пострадянських країнах. В незалежній Україні він замінюється терміном Радянсько-німецька війна. Поза межами колишнього СРСР «Велика Вітчизняна війна» практично не використовується. В англомовних країнах її замінює термін — Німецько-радянська війна. Назва «Велика Вітчизняна війна» прийнятна для однієї сторони. Солдатів вермахту або бійців УПА чи лісових братів неможливо назвати учасниками ВВВ. Не підходить цей термін і для союзників СРСР. Смерч війни і смерті пронісся над українською землею двічі — під час її оборони та переможного визвольного наступу. Я думаю, що буде не правильним вжити термін ВВВ для України, адже він позбавлений ідеологічного змісту та наукової коректності. Грем Анастасія

    ВідповістиВидалити
  4. Автор видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
  5. На мою думку, вживати термін Велика Вітчизняна війна щодо України в роки Другої світової війни є недоречним .
    Під словом * Вітчизняна * слід сприймати боротьбу за Вітчизну , а на той момент Україна не мала своєї держави та соборності.
    Тож термін 2 світова війна є доречним для характеристики історичних подій данного періоду. Для України 2 світова війна розпочалася 1 вересня 1939 року нападом Німеччини на Польщу , адже на той момент Західні землі сучасної України належили Польщі

    ВідповістиВидалити